Ga met evan op pad in een elektrische campervan. Onze klassieke Volkswagen campervans zijn volledig elektrisch en daarmee schoner & stiller dan de fossiele versies. Reserveer als eerste je volgende avontuur in zo’n nostalgisch busje via onze crowdfunding campagne en beleef hoe gaaf duurzaam reizen is!

Stel je eens voor: je rijdt met een nostalgische Volkswagen campervan langs natuur, naar de zee. Mensen zwaaien vrolijk naar je omdat ze je campervan vet vinden. Je hebt je roadtrip muziek aan, je geniet van het gevoel van vrijheid. Je kunt overal gaan en staan waar je wilt. Lekker knus kamperen, alles bij de hand. Je geniet van de natuur om je heen en, omdat je wilt dat die natuur zo mooi blijft, geniet je extra van het idee dat jouw reis geen negatieve impact heeft op je omgeving.

Dat gaan wij mogelijk maken! Hoe jij kunt helpen?

  1. Alvast een trip reserveren (kies in onze campagne voor Voorverkoop)
  2. Geld aan ons lenen voor een goed rendement

Benieuwd naar ons hele verhaal? Lees dan hieronder verder.

Het team achter evan bestaat uit Erik & Pjotr

Ik ben Erik. Ik studeerde luchtvaart- en ruimtevaarttechniek in Delft, werkte daarna 4,5 jaar als management consultant en ben inmiddels 1,5 jaar werkzaam in de energiesector. In mijn vrije tijd reis ik graag, liefst naar plekken waar je ook kunt surfen. Tijdens het reizen heb ik op verschillende plekken de impact van klimaatverandering kunnen zien en dit inspireerde me om meer duurzame keuzes te maken in mijn dagelijks leven.

In het voorjaar van 2019 huurden mijn vriendin en ik samen een VW T2 campervan om mee rond te reizen. Deze ervaring zullen we niet snel vergeten! Het gevoel van vrijheid in combinatie met de knusse sfeer maakten dat we een hele toffe tijd hebben gehad samen. Dit op een duurzame manier kunnen doen met een elektrische camper is daarmee een droom voor me.

En ik ben Pjotr. Ik ken Erik van de opleiding aan de Technische Universiteit van Delft. In het afgelopen jaar is mijn dochter Yara geboren. Door haar ben ik een stuk kritischer naar mijn eigen plek op de wereld gaan kijken en heb besloten niet meer te gaan vliegen, zoveel mogelijk vegetarisch te eten en mijn impact te vergroten. Daarom heb ik ook een campervan (op diesel) gekocht, die ik zelf direct wilde elektrificeren.

Ik merk dat dit nog enorme kosten met zich meebrengt. Het idee om campervans te elektrificeren laat me niet los en ik heb hier inmiddels met veel mensen over gesproken. Samen met Erik, die net een Volkswagen T2 gehuurd had, kwamen we toen op het idee om campervans te verhuren zodat heel veel mensen kunnen genieten van elektrisch en duurzaam reizen!

Wat we gaan doen

Vanaf de zomer van 2020 maken we het voor iedereen mogelijk om de wereld te ontdekken op een duurzame manier. Om dat te doen gaan we het volgende realiseren:

  1. We kopen 3 klassieke Volkswagen campervans in
  2. We maken deze volledig elektrisch
  3. We verhuren ze aan iedereen die ermee op reis wil

We gaan laten zien hoe gaaf het is om elektrisch te rijden. Onze campervans schoner, stiller, betrouwbaarder en comfortabeler dan de huidige fossiele campervans. De inschatting is dat onze campervans ongeveer 150 tot 200 kilometer kunnen rijden op een volle accu. We rusten de busjes uit met alles om te kunnen snelladen. Snelladen wordt daarmee mogelijk zodra de benodigde software hiervoor beschikbaar komt, wat waarschijnlijk in de komende maanden zal zijn.

In 2020 gaan we van start met de eerste campervans, om vervolgens duurzaam reizen voor meer en meer mensen mogelijk te gaan maken. Dit aan de ene kant door het enthousiasme voor elektrisch rijden en duurzaam reizen aan te wakkeren, maar zeker ook door slim gebruik te maken van bestaande voertuigen en materialen en deze met zoveel mogelijk mensen te delen! Zo worden de batterijpakketten voor de campervans gemaakt van tweedehands Tesla batterijen.

De hulp van crowdfunding

Crowdfunding past perfect in ons plan met evan. Daar hebben we 2 redenen voor:

  1. We hebben minimaal €50.000 aan startkapitaal nodig om als eerste in Nederland elektrische campervans beschikbaar te kunnen maken
  2. We kunnen evan pas rendabel starten als er voldoende mensen aan de voorverkoop meedoen

Daarom kijken we met deze campagne of er voldoende mensen zijn die dit idee net zo tof vinden als wij en die gebruik willen maken van de elektrische campervans. Als dat zo is wil de bank ook graag mee doen. Op deze manier kunnen we dan in maart van start en vanaf komende zomer de eerste elektrische campervans op de weg hebben!

Met deze campagne hebben we de mogelijkheid om te laten zien dat dit hét moment is om deze manier van reizen op de kaart te zetten. Door fans van dit idee te vragen om middels onze campagne alvast een reis te reserveren voor 2020 kunnen we vol goede moed met onze partners van start om duurzaam reizen een realiteit te maken.

Waar staan we nu

Inmiddels hebben we door het delen van ons verhaal al een groot aantal enthousiastelingen gevonden die geloven in het idee en ons geholpen hebben ons plan stevig neer te zetten. Zo hebben we nu een helder ondernemingsplan, realistisch financieel plan en na goede gesprekken met de bank een uitstekende positie om evan vol energie op te gaan zetten!

Naast een uitgewerkt plan hebben we zo ook enkele mooie samenwerkingen kunnen aangaan om evan ook daadwerkelijk te gaan realiseren. Het geloof van deze partijen in evan en hun ervaring op het gebied van auto’s elektrisch maken en campervans verhuren is voor ons heel waardevol. We zijn daarom heel blij, maar zeker ook best trots op onze partners.

Hier gaan we de financiering voor gebruiken

Wij willen zoveel mogelijk mensen blij maken met een duurzame reis in onze elektrische campervan. Om dit te realiseren hebben we voor de start €50.000 nodig. Hiermee kunnen we dan het volgende doen:

  • De eerste 3 klassieke Volkswagen campervans inkopen
  • Deze campervans elektrisch maken
  • De 3 elektrische campervans aan jou aanbieden voor je volgende reis

Als we meer dan €50.000 ophalen zijn we minder afhankelijk van de bank en weten we dat de bezetting van de busjes gelijk goed zal zijn.

Jij kunt ons op 2 manieren helpen

1. Boek een reis via onze campagne

In de zomer van 2020 hebben we de eerste elektrische Volkswagen campervans gereed om mee op pad te gaan. Met een boeking via onze campagne krijg je korting, een gratis laadpas + onbeperkte kilometers, en ben je als eerste verzekerd van de mogelijkheid om te reserveren (andere geïnteresseerden zullen pas in 2021 op pad kunnen). Bovendien maak je met je boeking als ambassadeur elk seizoen kans op een gratis weekend weg met 1 van onze elektrische campervans! Hoe langer je boeking is, hoe groter je korting en hoe eerder je straks jouw favoriete dagen kunt reserveren. Na de succesvolle afronding van de campagne kunnen de mensen die tenminste een week geboekt hebben als early birds in maart als eerste een campervan reserveren. Vanaf april kunnen andere investeerders het busje reserveren.

2. Investeer in evan via onze campagne

Investeren kan al vanaf €500. Het werkt als volgt: leen jij ons een bepaald bedrag, dan krijg je dat verspreid over 4 jaar terug met een jaarlijks rendement van 3,5%. Het eerste jaar betalen we je niet terug, om onszelf ruimte te geven te groeien. De rente bouwt dat jaar uiteraard al wel op. Om je te bedanken hebben we verschillende beloningen bedacht, afhankelijk van het bedrag dat je inlegt. De beloningen variëren van de vereeuwiging van jouw naam op 1 van onze eerste elektrische campervans, een vermelding in onze Hall of Fame met kans op een gratis weekend weg tot het bijwonen van onze demodag, waarbij jij als eerste in zo’n elektrische T2 kunt rijden.

Koop dus nu alvast je vakantie met vrienden of familie, zodat jij ook als eerste gebruik kunt maken van die mooie nostalgische elektrische campervans. Of investeer in evan voor een goed rendement zodat wij van start kunnen. Zo maken we het samen mogelijk om de wereld te ontdekken zonder negatieve impact op het klimaat. Laten we samen zorgen dat iedereen op een toffe en duurzame manier op reis kan!